Historia

Förskolan Spargrisen ligger på Grev Magnigatan 3 på Östermalm, nära Strandvägen och nära naturen ute på Djurgården. Spargrisen startades 1992 som ett föräldrakooperativ av några anställda på dåvarande föreningssparbanken. Syftet var att kunna erbjuda de anställda en liten privat barnomsorg med stort fokus på trygghet och hemkänsla.

Namnet ”Spargrisen” blev ett självklart val för vad förskolan skulle heta. Idag förvaltar ”nya” föräldrar detta arv och känner stor glädje av att få ta del av våra barns utveckling under Spargrisens regi.

Förskolan Spargrisen "logotyp", den glada grisen, är ritad av två barn som tidigare har gått på förskolan och symboliserar att vi alltid sätter barnen och deras kreativitet i fokus.